lördag 19 februari 2011

Bilder i diverse ämnen från de senaste dagarna


Jag gick till ena änden av korridoren, ställde kameran på golvet med  uppdrag att vänta några sekunder och sedan ta en bild - och så blev det så här. "Rena skräckfilmsstämningen" sade en student till mig om korridorerna i universitetet i Frescati. Jag undrar om korridorerna i Huddinge sjukhus ändå är längre, fast man knappt ser bort till slutet här?
Men låt oss i stället gå ut, det är ju så nyttigt med frisk luft, och nu när det är så fin vinter ... (går jag lik förbaskat och ser fram mot ljumma vår- och försommarvindar)! Bortom husen i Liljeholmen, Marievik, går solen ner medan det faller en del snö.

Isen ligger tjock och vresig på Årstaviken, det behövs nog rejäla fartyg för att kunna köra under Årstabroarna och bort mot Hammarbyslussen!

Nog syns det att isen håller att gå på ...

... och att framföra någon sorts budskap. Här är det Lötsjön i Sundbyberg, och någon verkar ha trampat upp en religiös symbol. Säga vad man vill, men det behövs inga under för att man skall kunna gå på vattnet här.


Kallt i luften och varmare i vattnet, och ångan stiger över mängderna av matgäster vid Lötsjöns fågelmatning.

Tittut solen, du finns bakom trädet, vi ser dig!

Hej mitt vinterland, nu är jag här!

Vid fågelmatningen vid Råstasjöns nordvästra ände samlas ett antal entusiaster för att bli kalla om tårna och se om något intressant vill uppenbara sig. Ett gäng rådjur tryckte längre in bland träden men vägrade komma fram. Men fina domherrar visade upp sig, och till och med en rödhake. Sedan stack alla fåglarna och gömde sig när en duvhök drog förbi.

2 kommentarer:

Bengt O. sa...

Skönt att sitta inne i värmen och titta på desa fina bilder. Den med spåren i snön och isbojarna borde du kunna få pris för!

Björn Nilsson sa...

Tack - jag får väl nöja mig med pris och beröm från den bildade allmänheten!