lördag 11 september 2010

Hornsbruksgatan - utveckling?

Den här grejen hängde utanpå tunnelbane-bunkern igår. Projektet Hornsbruksgatan knallar på.

Jag tar mig friheten att länka till ett par av min tidigare inlägg där det bland annat finns ett par grovt tillyxade men ändock egenhändiga skisser på vad man kan göra med delen mellan tunnelbanan och Varvsgatan. Här och här finns de, tillsammans med vidhängande synpunkter.Här tänkte jag mig en "södergata".  Kanske återvinningsstationen kunde stoppas in i ett hus för att få något prydligare miljö? Och vad gör man med gångbron från parken till Plankan?


Tornet är en hiss. Med hiss på plats kanske man kunde avlägsna trappan till vänster? Jämfört med den här skissen skulle tornet behöva höjas en bit och det skulle till en gångramp för att komma upp i höjd med parkvägens nivå. Man bör undvika för mycket branter på gångstråk där där det kan frysa till och bli isgata, exempelvis.

Eftersom jag bor några gator bort känns det här inte helt som min sak, men jag kommer ändå att hålla ett öga på hur saken utvecklas. Man lär ju ändå inte undgå att se när/om det händer något på Hornsbruksgatan.

2 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Nästan allt blir bättre än gatan är nu. Hornsbruksgatan måste vara Stockholms innerstads tristaste gata. Jag går till och från T-uppgången på bilden dagligen och skulle sätta stort värde på trevligare bebyggelse!

Björn Nilsson sa...

Mycket, men inte vad som helst, kan bli en förbättring.