torsdag 1 juli 2010

Blommor, portaler och annat


Blomstertiden är inte över ännu. Den här orkidén, Jungfru Marie nycklar, fotograferade jag i morse.



Och tittar man närmare på bladen framträder intressanta bilder.



Strimsporre är en inte särskilt känd eller framträdande växt, men tittar man närmare på den (exempelvis genom att klicka upp den här bilden) ser den vacker ut på ett sobert sätt.



En portal i skogen. Portal?

Kommer du ihåg den galna tiden omkring år 2000? Då var det mycket snack om "portaler". Yngre datasnillen skulle konstruera "portaler" med oklara syften som dock förväntades skapa jättevinster och som därför drog till sig investerarpengar i sagolika mängder. "Jo, vi ska göra en portal, och om några månader är den klar i Sverige, och så expanderar vi Europa, och om ett halvår ska vi vara ute i Asien. Hur det skall ordnas? Ingen fara, det här är den nya ekonomin, och här gäller andra regler än i den gamla mossiga ekonomin!" Och så hade man sina pengar och ett bolag med styrelse där gubbarna från "den gamla ekonomin" samlades som flugor runt en sockerbit ... och strax därpå gick hela bygget överstyr.



Nä, det är trevligare att titta på naturens mångahanda former. Här har vi en ullig kardborre, ny och fräsch för året. Men är det inte något rött på högerkanten ...



Just det. Inlägget började med Jungfru Marie nycklar och slutar med Maria nyckelpiga.

2 kommentarer:

Rondine sa...

Hmm.
Kardborrarna liknar getingbon i
massupplaga när man ser dem på
så nära håll.
Fina bilder dock.
Föredrar de andra blommorna ändå.

Björn Nilsson sa...

Getingbon - det var en liknelse jag inte tänkt på, men de är ju fint byggda men finns ibland på fel ställe.