söndag 2 juni 2013

Bäver i arbete

Inget vidare foto, men det var taget med min fick-kamera. En bäver jobbar bland kvistar ute i vattnet vid inloppet till Pålsundskanalen från Riddarfjärden:


Undrar om den lille skojaren tänker försöka dämma upp kanalen? Och sedan kanske ta Riddarfjärden också, och skapa ett bäver-utopia av översvämmade marker?

3 kommentarer:

martin sa...

En kompis undrade varför vi inte ordnade bäver-safari i den lilla byn i norrland där familjen bor. Jag tittade på honom som han var galen och sa: Bäver-safari? Det finns ju bäver överallt, de kan väl ta en 30 minuters promenad i skogen?

Han sa att det var populärt och han visste folk som varit på det. Men jag sa att det som finns på vischan tar vi som bor där för givet. Kan inte fan hålla reda på vad stadsbor har för konstiga böjelser.

Det finns ju en restaurang som serverar bäver i stockholm. Men bäver var fattigmans mat en gång i tiden. Antar att ingen brydde sig om man tjuvjagade dem då de finns överallt. Men de var väl ganska få en gång i tiden.

Björn Nilsson sa...

Lite "nyhetens behag" måste det väl vara med bäver även utanför Stockholm. Den var ju utrotad i Sverige omkring förra sekelskiftet och kom inte tillbaka förrän en bit in på 1900-talet.

Björn Nilsson sa...

PS. Har man älgsafari för tokiga tyskar borde väl bäver gå bra också? DS