måndag 22 oktober 2012

Bloggtips: Bevara Stockholm

För några veckor sedan publicerade jag en dikt med den kampglada titeln Bevara Stockholm. Detta ledde så småningom till att jag fick upplysningen att det existerar en blogg som heter samma sak och som diskuterar stadsbyggnadsfrågor i huvudstaden. Man hittar den här. Det är bra, det behövs mycket diskussion om vår framtid här vid Mälarens utlopp. Och när kriserna sveper fram kanske det behövs ännu mer diskussion och bra förslag. Jag har en känsla av att förhärskande marknadsliberalism är ett dåligt verktyg att reparera hål i samhället när gängse köp-sälj-relationer bryter samman.

Trot eller ej, även dessa är stockholmare. Jag träffade på dem på Djurgården i söndags. Om de har några synpunkter på stadens utveckling vet jag dock inte.

3 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Jag skulle nog hellre vilja säga "Utveckla Stockholm". Allt är inte bra som det är. Vi har alldeles för mycket motorvägar och alldeles för lite bostäder. Vi har alldeles för långa avstånd och alldeles för lite ställen att träffas på som inte kostar skjortan.

Björn Nilsson sa...

Man kan ju bygga bostäder på motorvägarna. De är platta och bra, lämpade för långhus. Det borde man ha gjort på den nedlagda vägsträckan vid Årstafältets nordsida.

Jan Wiklund sa...

Exakt! Här har vi ett förslag på detta, med teckningar och allt: http://www.yimby.se/2012/09/lindhagenplanen-2.0_1310.html