torsdag 30 augusti 2012

Någon har roat sig ...

... vid busshållplatsen på Varvsgatan invid Kristinehovsgården ... 

onsdag 29 augusti 2012

Knasbanderoll och bra dikt

Här inne arbetar vi för fullt med att förändra en tråkig industripark till ett trivsamt kvarter fullt av liv och rörelse. - Jaha...?

Banderollen fotograferade jag för någon dag sedan på Liljeholmskajen. Här skall nya stora bostadshus smällas upp på det område som tidigare bland annat haft cementfabrik och vinlager. Tråkig industripark, kanske med tråkiga knegare också, jagas bort härifrån. Nu skall det vara 'medelklass' (lite bättre betalda men överskuldsatta tomtar som gör sig breda i Stockholms innerstad och närområden) som tränger sig in och inte vill ha bråkiga fabriker med 'liv och rörelse' i närheten.

Hade man plockat bort en del industrier och byggt billiga hyresrätter vore det OK. Att fortsätta med byggandet som ytterligare blåser upp den privata skuldsättningen verkar huvudlöst, men möjligen kortsiktigt lönsamt för bankerna. Och då är det bättre att hyvla bort några villatomter i snobb-kommunerna runt Stockholm och massbygga hyresrätter där.


Med verbal elegans
och skarpsinniga formuleringar
beskriver den välskräddade dataingenjören
den framtida produktionsapparaten.
Han frammanar bilden av operatörer
i vita, hygieniska rockar.
Stenkrossar, järnverk, glasbruk,
allting blir dammfritt, folktomt.
Men ännu envisas folk med an lägga sig till
med stenlunga, diskbråck, astma,
magsår och svårförklarliga allergier.
Det finns till och med några
som fortfarande luktar svett.
Dikt av Stig Sjödin, järnverksarbetaren som blev poet.

lördag 25 augusti 2012

Zombiewalk

Medan jag funderar på att hålla liv i den här bloggen kan jag ju lägga upp bilder på några vars liv kan ställas i fråga. Med fotokollega Molle var jag nere på Vasagatan i eftermiddags och tog bilder av förbivacklande zombies. Här är några foton:











lördag 11 augusti 2012

Ingen krasch ... lite synd, va?

Stockholm är ju känd som ballongstaden, någon gång har jag räknat till elva eller tolv ballonger uppe samtidigt. Det verkar vara ett trevligt sätt att flyga, fast jag aldrig gjort det själv. Ofta hörs susandet från varmluftaggregaten när ballongerna drar förbi. Ikväll kom en stor ballong in från Riddarfjärden på låg höjd. Vi var flera som stod nere på gatan och undrade om det till och med var nödlandning på gång. Igår var det ju en som gick ned på fel ställe, och för ett par veckor sedan var det samma sak.

Den verkade faktiskt vara på väg ned i Skinnarviksringen! Raska steg uppför trapporna för att se hur det gick - men då hade ballongen återfått höjd. Aldrig får man vara riktigt (skade)glad!



Så här såg den ut. 'Skogen' i förgrunden är helt enkelt träd längs Skinnarbacken. Vänder man kameran åt rätt håll kan man ta bilder mitt i Stockholm så att det ser ut som de tagits ute i skogen! De där eldflammorna ser dramatiska ut!